DebRA – (Dystrophic Epidermolysis Bullosa Research Association) egy nemzetközi jótékonysági szervezet. 

Olyan emberek megsegítésére jött létre, akik egy ritka, örökletes bőrbetegségben szenvednek, melynek neve Epidermolysis Bullosa, röviden EB.

Az ország egyre több pontjáról keresik meg a Betét Kft.-t az epidermolysis bullosa (röviden EB)-ben szenvedő megrendelők, zömében gyermekek. Nekik készülnek az úgynevezett Debra-cipők .

Epidermolysis Bullosa

Amit a Betét Kft. által gyártott Debra cipőkről tudni kell :

-széles , kerek orrformával készül , hogy a lábujjakat semmi ne nyomja

-magas orrforma

-külön sarokkal

-enyhe gördülő a sarokrészen és az orrészen

-talp anyaga :hajlékony VIBRAM, felnőtteknél javasolhatjuk esetleg a NINA talpat

-talpbélés :5mm-es narancssárga PPT medical, tapasztalatból javasoljuk a PPT fölé a kivehető bárány talpbélést ,amely elvezeti a talprészről a nedvességet ,egy éjszaka alatt kiszárad , ha kiveszik a cipőből .  Gyermekeknek alapvetően száras cipőt javasolunk , amely jól és egyenletesen tartja a lábat, korcsolya fazonnal

-felsőbőr anyaga nubuck , színminta alapján választható .A nubuck bőr anyagszerkezete,vízgőz áteresztő képessége miatt felel meg az ilyen típusú betegség esetén.

-bélés kétféle lehet :

a.) A nyári változat bőr béléssel készül teljes felületén 3mm-es laticellel bélelve .A szín+laticel+bélés is át van lyukasztva ,lányoknál virág motívummal ,fiúknál sor lukasztással. Tűzés a láb felöli oldalon nincs .Szártető stírcelt, puha.

b.) A téli változat bárány béléssel készül ,szártetőnél is bárány gallérral. Csúszót ezekbe a cipőkbe nem teszünk hátra .

-a cipő kapli nélkül készül

-ráma választható hozzá

-szármagassága boka feletti ,mérettől függően változó.

 

 

DEBRA-cipő modelleink :

nagyobb kép nagyobb kép

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT VAGY

KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT .