COVID-19

COVID-19  Hírek

TOVÁBBRA IS NYITVA

2021. március 05.-én megjelent  a Kormány 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelete

a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról

ennek értelmében a gyógyászati segédeszköz üzletek és közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatók továbbra is nyitva tarthatnak.  A Betét Kft. üzletei és méretvételi helyei változatlan nyitva tartással várják a kedves megrendelőinket.

Meghosszabbították a közgyógyellátási igazolványok érvényességét

Azokat a közgyógyellátási jogosultságot igazoló igazolványokat, amelyek a veszélyhelyzet ideje alatt járnak le, az érvényességi idő megszűnésétől számított 90 napig még nem kell meghosszabbíttatni.

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/meghosszabbitottak-a-kozgyogyellatasi-igazolvanyok-ervenyesseget

 

Engedélyezik a Telemedicinát, a beteg személyes jelenléte nélküli szakorvosi konzultáció keretében történő ortopéd cipő vényfelírást.

157/2020. (IV. 29.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet során elrendelt egyes egészségügyi intézkedésekről

  1. § A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelet 9. § (7) bekezdésében meghatározottakon túlmenően az egészségügyi szolgáltatás nyújtásának és finanszírozási elszámolásának nem feltétele a beteg személyes jelenléte, ha az ellátás sajátosságai és orvosszakmai megítélése ezt lehetővé teszik.

2020 május 04.-től újra fogadnak betegeket a járóbeteg szakellátást végző ortopéd orvosok

Dr.Kásler Miklós levelet küldött az intézményvezetőknek, amelyben részletezi az egészségügyi ellátás új rendjét május 4-étől és annak feltételeit. Másfél hónapos szünet után (ami alatt csak a sürgős és azonnali ellátások voltak engedélyezettek) több fontos területen újraindul az ellátás. Telefonkonzultációt követően kerülhet sor személyes orvos-beteg találkozásra, amelynek előjegyzés szerint kell történnie, a jogszabály szerinti heti 15 órában. Az előjegyzés főszabálya: óránként maximum 4 beteg vizsgálata.